Tandartsenkring DE KEMPEN.  

Spoedgevallendienst.

Vraag en antwoord


  • Het is woensdag 16.30 uur en mijn tandarts heeft geen tijd om mij vandaag nog te helpen. Kan ik de spoedgevallendienst bellen? Nee, het gaat niet om een spoedgeval. U dient de volgende dag een afspraak met uw eigen tandarts te maken op een beschikbare afspraak.
  • Ik heb een tandarts in Eindhoven, maar ik woon in Eersel. Kan ik terecht bij de dienstdoende tandarts van tandartsenkring de Kempen? Nee, helaas. Uw eigen tandarts heeft een eigen spoedgevallen regeling waar u zich dient te melden en terecht kunt.
  • Mijn prothese is gebroken. Kan ik in het weekend geholpen worden? Tijdens de weekenddienst is er helaas geen tandtechnisch laboratorium bereikbaar. U kunt helaas niet worden geholpen en dient te wachten tot maandagochtend.
  • Maandagochtend werd een kies getrokken. Het is nu 20.00 uur en het bloedt nog steeds. Wat moet ik doen? Neem een gaasje, vouw dit samen, doe het op de wond en bijt er een half uur stevig op dicht. Nadat een kies getrokken is mag u niet spoelen, niet uitspugen en de wond met rust laten. Als dit niet helpt, belt u de dienstdoende tandarts.
  • Mijn dochter van 4 jaar is op haar snijtanden gevallen. Er is een klein stukje van het snijtandje afgebroken. Het is 's avonds 17.30 uur en mijn tandarts is niet meer bereikbaar. Wat nu? In het algemeen is dit geen spoedeisend ongeval en kunt u wachten tot de volgende ochtend om uw eigen tandarts te bellen. Laat uw dochter geen harde dingen meer afbijten met de snijtanden.
  • Mijn zoon van 11 jaar komt om 18.00 uur thuis en is in het zwembad uitgegleden en heeft de helft van zijn snijtand afgebroken. Hij heeft het stukje gevonden en bij zich? Wat doen we? Het is belangrijk dat hij binnen 4 uur wordt geholpen. U kunt daarom ten allen tijden de dienstdoende tandarts bellen.
  • Wat te doen bij een uitgeslagen tand? Bewaar de tand onder de tong (of houd hem vochtig in een bekertje water of melk) en neem direct contact op met de dienstdoende tandarts
  • Wat kost een spoedgevallenbehandeling en kan ik pinnen? Niet alle praktijken hebben een pinautomaat en verlangen daarom een contante betaling. Afhankelijk van de aard van de noodbehandeling kunnen de kosten oplopen tot € 200,00.